Black Jack är ett dansband med säte i Sundsvall som spelar lite modernare dansbandsmusik. De består för tillfället av medlemmarna Kjelle Danielsson, Ove Olsson, Morgan Östlin, Mikael Östlin samt Peder Matz. Deras mest berömda låt är ”Inget stoppar oss nu” som härstammar från filmen Black Jack, vilket säkert de flesta har hört i radio.

De har nyligen bytt sångare från Tony Ljungström till Kjelle Danielsson som tidigare medverkat i Jannez samt även är känd från Dansbandskampen. Black Jack har ett speciellt sound som skiljer sig från andra dansband och det är nog det som gjort dem så framgångsrika. Det märker man snabbt när man börjar lyssna till dem.

Uppkomst

Dansbandet Black Jack fick sin början i filmen med samma namn där även Tony Ljungström medverkade. Filmen är producerad av Colin Nutley och handlar om en storstadstjej som flyttar ut på landet igen och blir förtjust i en dansbandstrummis. Kända personer som medverkar är bland annat Helena Bergström, Johannes Brost samt Carl Kjellgren.

Filmen är något av en dramakomedi och man kan lätt känna igen sig om man varit ute på dans i Sverige eller övriga Norden. Den mesta kända scenen är antagligen när ”Robert” (Reine Brynolfsson) tänder på Gävlebocken och alla vet ju att den numera brinner varje år så filmen har skapat traditioner.

Bandet har gjort sig av med sin gamla hemsida, blackjack.se. Där huserar nu en casinojämförelseverksamhet.

Musik

Bandet har släppt flera album genom åren, allt från första albumet som hette ”Den stora kärleken” till det senaste albumet som heter ”Rosalie”. De har även medverkat på Svensktoppen med låtar som ”Torka tåren” samt ”Får jag låna din fru ikväll”. En känd låt som även förknippas med dem är ”Corrine, Corrina” från filmen.

Black Jack turnerar flitigt i Sverige men även i övriga Norden ibland. Man kan följa deras turné på deras hemsida samt på Facebook. Man kan även hitta inspelningar med Black Jack på Youtube samt lyssna på dem via musiktjänsten Spotify. Black Jack är ett trevligt band som utstrålar mycket spelglädje.